PREŠOV. Z kotlíkov pri Toryse v sobotu od rána rozvoniavali jedlá.

Na Malej Marakani v Prešove sa zišli gurmánske družstvá, ktoré pripravovali rôzne pokrmy z koltíkov.
Výber bol vskutku pestrý.
Fazuľový guľáš od „Gumkáčov“, poľovnícky guľáš, ruský boršč, maďarské halászlé či poľský žurek. Ale aj špeciálne zemiakové placky.
Toto všetko mohli ochutnať návštevníci podujatia, ktorých postupne pribúdalo.
Obavy o prudkú zmenu počasia, spojenú so silným dažďom, vetrom a ochladením, sa našťastie naplnili iba čiastočne. Popoludní sa vyčasilo a ľudí prišlo dostatok.
Potešil ich aj koncert skupiny GeRock - Kabát revival.
„Víťaza sme nevyhlásili, nemôžeme porovnávať neporovnateľné jedlá. Každý varil niečo iné, víťaz je každý,“ konštatoval organizátor Martin Aman.

Organizátora potešil najmä kuchársky tím z Liptova, ktorý pravidelne chodí na tieto akcie a dorazil aj tentoraz.
Do Prešova chodia radi.
Liptáci obsadili na posledných dvoch súťažiach vo varení guľášov na „Malej Marakani“ prvé miesto.
A nechýbali ani na Marakanskej všehochuti.