Stejk z lososa marinovaný v olivovom oleji s tymiánom, na čerstvej rukole, s mini mozzarellou a červenou karamelizovanou cibuľkou, kúskami paradajky a limetkou.

To je skutočná pochúťka.
Vhodná pre každého.
Zdravá a pritom chutná.
Jednoduchá príprava a výborná chuť tejto nie úplne typickej špeciality, ktorú zvládne pripraviť aj začiatočník.
Steak z lososa
Potrebujeme:
Stejk z lososa, rukolu, červenú cibuľu, mini mozzarellky, 1 menšiu paradajku, limetku, olivový olej, tymián, 2 čl cukru, štvrťku masla, trošku soli a čierneho korenia.
Postup:
Najprv si urobíme marinádu, na ktorú použijeme olivový olej, tymián, trošku soli a čierneho korenia a šťavu z polovice limetky.

Všetko zmiešame a do marinády položíme lososa. Nádobu, v ktorej sa losos marinuje dáme na 3 hodinky odležať do chladničky.
Na panvici si roztopíme maslo a lososa sprudka opečieme z oboch strán. Pečieme ho približne 3 minútky z každej strany.
Na druhú panvicu pridáme 2 čajové lyžičky cukru, ktoré sme si predtým zmiešali s troškou vody, to aby sa nám na panvici cukor nepripálil.
K tomu pridáme aj jednu polievkovú lyžicu výpeku z ryby a červenú cibuľku. Túto cibuľku spolu s výpekom a troškou cukrovej vody neustále miešame, kým sa nám voda vyparí a cibuľka sa skaramelizuje.
Na tanier si dáme rukolu, na ktorú položíme lososa. Pridáme mini mozzarellky a karamelizovanú cibuľku.
Ozdobíme to kúskami paradajky, plátkom limetky a kolieskami červenej cibuľky.
Všetko to nakoniec pokvapkáme limetkou a olivovým olejom.

Autor: Eva Faithová