Pripravte si delikátny stejk z lososa

Jednoduchý recept na gurmánsku špecialitu.

Stejk z lososa.Stejk z lososa. (Zdroj: ef)

Stejk z lososa marinovaný v olivovom oleji s tymiánom, na čerstvej rukole, s mini mozzarellou a červenou karamelizovanou cibuľkou, kúskami paradajky a limetkou.

Prečítajte si tiež: Hovädzia polievka - jednoduchá, poctivá a domáca Čítajte 

To je skutočná pochúťka.

Vhodná pre každého.

Zdravá a pritom chutná.

Jednoduchá príprava a výborná chuť tejto nie úplne typickej špeciality, ktorú zvládne pripraviť aj začiatočník.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Steak z lososa

Potrebujeme:

Stejk z lososa, rukolu, červenú cibuľu, mini mozzarellky, 1 menšiu paradajku, limetku, olivový olej, tymián, 2 čl cukru, štvrťku masla, trošku soli a čierneho korenia.

SkryťVypnúť reklamu

Postup:

Najprv si urobíme marinádu, na ktorú použijeme olivový olej, tymián, trošku soli a čierneho korenia a šťavu z polovice limetky.

Prečítajte si tiež: Jednoduchý špaldový chlieb Čítajte 

Všetko zmiešame a do marinády položíme lososa. Nádobu, v ktorej sa losos marinuje dáme na 3 hodinky odležať do chladničky.

Na panvici si roztopíme maslo a lososa sprudka opečieme z oboch strán. Pečieme ho približne 3 minútky z každej strany.

Na druhú panvicu pridáme 2 čajové lyžičky cukru, ktoré sme si predtým zmiešali s troškou vody, to aby sa nám na panvici cukor nepripálil.

K tomu pridáme aj jednu polievkovú lyžicu výpeku z ryby a červenú cibuľku. Túto cibuľku spolu s výpekom a troškou cukrovej vody neustále miešame, kým sa nám voda vyparí a cibuľka sa skaramelizuje.

Na tanier si dáme rukolu, na ktorú položíme lososa. Pridáme mini mozzarellky a karamelizovanú cibuľku.

SkryťVypnúť reklamu

Ozdobíme to kúskami paradajky, plátkom limetky a kolieskami červenej cibuľky.

Všetko to nakoniec pokvapkáme limetkou a olivovým olejom.

Autor: Eva Faithová

Recepty

Odtrhnuté plody by mali mať stopku, vtedy si zachovajú najviac sviežosti.


a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji.


redakcia SME ženy

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší
Súvisiace témy: recepty
SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie z východu

Komerčné články

  1. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  2. Čo majú spoločné roboty s legom? Prekvapivo veľa
  3. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  4. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  5. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  6. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  7. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  8. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  1. Stanovisko LESY Slovenskej republiky, š. p.
  2. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  3. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné?
  4. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  5. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  6. Takto má vyzerať dostupný biznis notebook
  7. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  8. Tajomstvo najšťastnejších krajín sveta
  1. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 18 581
  2. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 4 832
  3. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné? 4 118
  4. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 3 403
  5. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 2 793
  6. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta 2 778
  7. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 2 015
  8. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých 1 894
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy z východného Slovenska - aktuálne spravodajstvo | SME

Takto si ju môžete spríjemniť a perfektne užiť.


K tragédii došlo v Spišských Vlachoch.


Vyhnete sa zápcham pred i po návšteve Tatier.


Na miesto vyslali štyri sanitky a vrtuľník.


Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu