Podpňovky sú chutné sezónne huby, ktorých býva v lesoch v jesenných mesiacov zväčša dosť.

Penne sú talianske cestoviny - rúrky.
Obe ingrediencie spolu chuťovo pasujú, tak ich teda spojme.
Pochopiteľne, ak nemáme podpňovky (hovorí sa im aj podpinky či václavky), tak môžeme využiť kúpenú hlivu alebo šampiňóny.
Penne s hubami
Potrebujeme:

Cestoviny, podpňovky (armillaria, václavka) - množstvo podľa odhadu, koľko je, toľko je, cibuľu, mlieko (aj smotanu na šľahanie), hladkú múku, olej, soľ, červenú papriku, petržlenovú vňať (resp. pridané dochucovadlá podľa vlastného uváženia).
Penne s hubami
Postup:
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu.

Pridáme k tomu narezané huby, soľ, petržlenovú vňať.
Huby pustia šťavu, vydusia sa. Následne vlejeme mlieko s rozmiešanou múkou, červenou paprikou a na záver môžeme aj smotanu na šľahanie.
Osobitne pripravíme cestoviny.
Zmiešame a konzumujeme.
Dobrú chuť!
