Jednoduché, zdravé a sýte ruské i ukrajinské jedlo, ktoré u nás predsa len nie je až také bežné. Taký je boršč.

Ideálny práve v zime.
Boršč – recept
Potrebujeme:
2 cvikly, 1 menšiu hlávku zelenej kapusty, 3 veľké mrkvy, 1 zeler, 1 kaleráb, 1 petržlen, údené mäso (koleno), bravčové mäso (stehno, pliecko), 3 bobkové listy, soľ, 4 strúčiky cesnaku, 1 nastrúhaná cibuľa, čierne a nové korenie

Boršč – recept
Postup:
Dáme variť údené mäso, aby bolo ponorené vo vode, ale aby nebola po vrch hrnca.
Po čase pridáme bravčové mäso, dolejeme vodu. Keď je údené mäso mäkké a bravčové polomäkké, môžeme pridať nastrúhanú zeleninu. Varíme, kým zelenina nezmäkne.
Pred dovarením, zhruba 5 minút, pridáme ešte jednu malú nastrúhanú cviklu.
Podávame s kyslou smotanou.
