Podnikajú pätnásť rokov, teraz im hrozí likvidácia

Obľúbenú palacinkáreň pandémia zrazila na kolená.

Majitelia palacinkárne sa rozhodli nebyť ticho a protestovať proti nariadeniam.Majitelia palacinkárne sa rozhodli nebyť ticho a protestovať proti nariadeniam. (Zdroj: TASR/Jana Ďurašková)

HUMENNÉ. Podnikanie v súčasnej padnemickej situácii je mimoriadne náročné. Viacero malých a veľkých podnikateľov má hlavu v smútku, keďže súčasné nariadenia im poriadne komplikujú ich fungovanie.

Niet preto divu, že sa poniektorí uchýlia k rozhodnutiam, ktoré sú na jednej strane rizikom, no na druhej strane im môžu pomôcť prekonať náročné obdobie.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Manželia Kopilovci sa doslova stali priekopníkmi slaných palaciniek na Slovensku a svoj nápad priviedli do dokonalosti pred 14 rokmi. Dnes sa už pýšia viacerými prevádzkami v rámci východného Slovenska. A hoci doteraz nemali o zákazníkov núdzu, pandémia aj ich podnikanie poriadne potrápila a dostali sa do krízovej situácie. Súčasné nariadenia a podmienky fungovania sú totiž natoľko drastické, že obľúbenej palacinkárni hrozí podľa slov majiteľa likvidácia.

SkryťVypnúť reklamu

Unikátny nápad si priniesli zo zahraničia

Manželia Kopilovci začínali s prácou v gastre práve v zahraničí, odkiaľ si priniesli aj množstvo zaujímavých skúseností a receptov.

„Po dobu pätnástich rokov sme si vyskúšali Peloponéz, Atény, Korfu, Krétu, ale aj Štokholm,“ prezrádza majiteľ Slavo Kopil, ktorý sa neskôr rozhodol s manželkou usadiť na Slovensku. Neprišli však naprázdno, keďže si priniesli zaujímavý recept na slané palacinky priamo z Kréty. Ako majiteľ ďalej priznal, s manželkou pracovali pre francúzsko-grécky pár, kde sa im dostalo možnosti ochutnať slané palacinky, ktoré im učarovali.

„Oni si tento rodinný recept priniesli z Bretónska a v malej úprave podľa neho piekli už od roku 1986. Oni túto prácu už nerobia, no my sme, takpovediac, recept zdedili a obohatili ho vlastným nápadom,“ vysvetľuje Slavo inšpiráciu, ktorá ho s manželkou motivovala, aby rozbehli biznis so slanými palacinkami aj v Humennom.

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným MYregiony.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom C8JQ6 na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.
SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie z východu

Komerčné články

  1. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  2. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  3. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  4. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  5. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože
  6. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko
  7. Veda je pre Jaroslava Ferenca spôsob, ako zužitkovať kreativitu
  8. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží
  1. Kaufland pozýva na letnú oslavu plnú farieb: príde Tina aj Kali
  2. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  3. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  4. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  5. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  6. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko
  7. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože
  8. Lesopark Hlboké slávnostne otvára svoje brány
  1. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 7 489
  2. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží 6 666
  3. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože 6 171
  4. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 5 749
  5. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 5 150
  6. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko 3 931
  7. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých 2 738
  8. Nový symbol Bratislavy je hotový. Pozreli sme sa, ako vyzerá 2 106
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy z východného Slovenska - aktuálne spravodajstvo | SME

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Objavte zákutia, ktoré možno ešte nepoznáte – no po tejto ceste si ich zamilujete.


1

Prečo ho Vysoké Tatry tak fascinovali?


Vodič druhého auta neutrpel vážne zranenia.


Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu